دكتر كيانوش كياني ، معاون سازمان اسناد و كتابخانه ملي ، در گفتگو با خبرنگار فرهنگي خبرگزاري مهر ، اظهار داشت : در سازمان اسناد تهران و 6 منطقه در نقاط مختلف كشور ، بيش از 200 ميليون اثر تاريخي در زمينه هاي مختلف سياسي ، اجتماعي ، فرهنگي ، تاريخي ، فني ، هنري و ... وجود دارد .
معاون سازمان اسناد و كتابخانه ملي در مورد منابع گردآوري اسناد تاريخي گفت : گذشت 40 سال از هر سند و مدركي ، آن رابه سند تاريخي تبديل كرده و بطور طبيعي سازمان مالك آن خواهد بود .
وي تصريح كرد : بايگاني دستگاههاي دولتي اصلي ترين منبع بوده و خاندان قديمي واصيل ، همچنين ياد و خاطره اشخاص مختلف از منابع دسترسي سازمان به اسناد ، مدارك و شواهد تاريخي است .
دكتر كياني ضمن تقدير از توجه و دلسوزي خانواده هاي قديمي در مورد اسناد گذشتگان گفت : تاكنون بيش از 80 هزار سند بسيار با ارزش تاريخي از طرف اين خانواده ها به سازمان هديه شده كه نشان از درك فرهنگي بالاي ايرانيان دارد .
معاون سازمان اسناد وكتابخانه ملي تأكيد كرد: ارزشمند ترين دارايي هر ملت هدايايي است كه از نسل گذشته به نسل امروز رسيده است و بي شك توجه و مراقبت از اين يادگارها نشانه ي تاريخ ، تمدن و فرهنگ ملت بوده و ثابت مي كند آن ملت قدر علم و آگاهي را دانسته و براي گذشتگان خود احترام قائل هستند .
دكتر كياني همچنين تصريح كرد : درجه فرهيختگي و توسعه فرهنگي هر ملت با ميزان اسناد و مدارك تاريخي آن نسبت مستقيم دارد .
دكتر كياني ، معاون سازمان اسناد و كتابخانه ملي در مورد انواع سند نگهداري شده در سازمان اسناد گفت : فرامين ، احكام ، مراسلات ، عكس ها ، نقشه ها ، فيلم ، نوارضبط ، مهر ، پلاك ، پاكت و تمبراز جمله اسناد ، مدارك و اشياء تاريخي هستند كه در سازمان نگهداري مي شوند .
معاون سازمان اسناد و كتابخانه ملي به وجود اسنادي مربوط به قرن هفتم هجري قمري در سازمان اشاره كرد و افزود : قديم ترين سند موجود ، سندي مربوط به ملكي در اراضي كوهك است كه به سال 727 هجري قمري تعلق دارد وسندي نيز مربوط به بقعه شيخ ابو اسحاق كازروني مربوط به سال 826 در اين مركز ثبت شده است .
معاون سازمان اسناد وكتابخانه ملي در ادامه از تمامي هموطنان خواست چنانچه اسناد مكتوب ، ضبط شده برروي نواريا فيلم دارند يا اگر خاطره اي در ذهن خود يا افرادي از خانواده وجود دارد ، با مراجعه به سازمان ، آن را در اختياربخش "اهدا گر سند " گذاشته تا با مشخصات فرد ارائه دهنده بايگاني و نگهداري شود .
وي در اين مورد تصريح كرد: براي آنكه شاهد رونق و توسعه فرهنگي در همه آحاد جامعه باشيم بايد بدانيم هر اطلاع تاريخي از ارزش بالايي برخوردار است ، حتي اگر اين اطلاعات تجربه يك مقني قديمي و كهنسال يزدي باشد.
گفتني است در 17 ارديبهشت 1349 به منظور حفظ و جمع آوري اسناد در سازماني واحد ، سازمان اسناد مليكار خود راآ غازكرد . در 2 ارديبهشت 1381 نيز با مصوبه شوراي عالي اداري اين سازمان با كتابخانه ملي ادغام و سازمان اسناد و كتابخانه ملي تأسيس شد كه در حال حاضر سازمان اسناد در قالب يك معاونت در اين سازمان فعال است .
معاون سازمان اسناد و كتابخانه ملي :
ميزان توسعه فرهنگي هر كشور ، با تعداد اسناد تاريخي آن نسبت مستقيم دارد
ارزشمندترين دارايي هر ملت هدايايي است كه از نسل گذشته به نسل امروز رسيده است ، بي شك توجه و مراقبت از اين يادگارها نشانه تاريخ ، تمدن و فرهنگ هر ملت است .
کد خبر 4394
نظر شما